Menu

PVC prozori

pvc-prozor

Na osnovu brojnih istraživanja dokazano je da PVC prozori imaju niz prednosti u odnosu na drvene ili aluminijumske. Današnji kupac koji postaje svestan nužnosti kvaliteta izrade u prilici je da bira izmedju razlicitih proizvodjaca profila kao i krajnjih proizvodjaca stolarije. Moderna gradnja današnjice zahteva rešenja koja su optimalana po pitanju funkcionalnosti i dizajna. Kako bi Vaš poslovni objekat, porodicna kuca ili stambena zgrada zadovoljila visoke trzišne kriterijume u smislu estetike i kvaliteta potrebno je odabrati pouzdanog i proverenog partnera u svim etapama izgradnje.

Kvalitet i način izrade prozorskog profila, pored stakla, ima odlučujuću ulogu u ukupnom kvalitetu prozora. Što je bolji prozorski profil, to je prozor efikasniji u pogledu toplotne izolacije, zvučne izolacije i protivprovalne zaštite.

pvc-prozori-bojePovršina PVC profila može da se u specijalnom procesu prizvodnje oblaže obojenom folijom. Folija nema nikakav uticaj na kvalitet, već isključivo na vizuelni efekat prozora. Obojeni profili su podjednako postojani na atmosferske uticaje i uticaje okoline kao i profili bez folije. Paleta boja je široka, od boje kao što su crvena, žuta, zelena, antracit siva do prirodnih dekora drveta kao što su mahagoni ili hrast. Boja na PVC prozorima je izuzetno postojana i zaštićena od ljušćenja i pucanja.

U proizvodnji PVC prozora koristi se termoizolaciono staklo koje se sastoji iz više povezanih paralenlnih stakala. Međuprostor između stakala ispunjava se gasom (argonom ili kriptonom), što poboljšava izolaciona svojstva. Stakla se međusobno odvajaju distancionim lajsnama od aluminijuma, nerđajućeg čelika ili polimera. Unutrašnjost distancionih lajsni ispunjena je materijalom za apsorpciju vlage iz vazduha – silika gelom. Time se izbegava nastajanje kondenzacije između stakala, a time i šteta koja nastaje usled pojave kondenzacije. Pomoću specijalnih stakala sa posebnom folijom ili ispunom sa inertnim gasovima, obezbeđuje se adekvatna zvučna zaštita, zaštita od sunca, toplotna zaštita kao i izrada sigurnosnih stakala.

PVC prozore karakteriše dobar odnos cene i kvaliteta, veoma mali troškovi eksploatacije i održavanja, kao i popularnost zbog mogućnosti primene mnogobrojnih boja i oblika.

pvc-prozori-preckeTakođe možete svoje prozore naglasiti fiksnim prečkama. Prečke dele prozor na manje delove i daju fasadi poseban izgled. Ranije je upotreba prečki između stakala bila maltene obavezna, jer je bilo moguće proizvesti samo manje komade stakla. Iako je danas moguće proizvesti staklo velikih površina prečke ostaju i dalje prisutne kao stilski element.